Linda Lagergren & Rasmus Gustavsson                                                                  Ett glatt gäng pickleballspelare

Igår eftermiddag körde Korpen Trollhättan uppstart i pickleball.

Vi tog ett litet snack med Rasmus Gustavsson (ordförande) och Linda Lagergren (ordförande pickleballsektionen) innan det var dags för nio st deltagare att dra igång träningen.

I september 2022 startade Korpen Trollhättan upp sin träningsverksamhet här hos oss på Racketcenter och nog märks det att sporten vuxit lavinartat i Sverige.

-Ja, det märks att fler och fler hittat till sporten och framför allt vänder sig pickleball till alla säger Linda. Hon fortsätter med att sporten är mer skonsam än tex padel och att man kan spela över ett större åldersspann. Att det också är låg skaderisk och relativt enkelt att lära sig tror Linda också är en stor bidragande orsak till sportens popularitet. Men hon poängterar att det viktigaste är att alla skall ha roligt. Något skribenten kan intyga av deltagarnas entusiasm ute på banan under gårdagens träning.

-Men jag vill också poängtera att det ena inte utesluter det andra. Pickleball kan vara ett utmärkt komplement till tex padel och badminton.

Linda som förresten skall gå pickleballförbundets utbildning i helgen som går av stapeln i Nyköping kommer bli en av få utbildade tränare i  närområdet. Riktigt kul säger vi från Racketcenter som nu får ta del av kunskapen i denna expansiva sport.

– Ordföranden i Korpen, Rasmus Gustavsson fyller i och menar att sporten är lagom ”snabb” och att många är nyfikna på denna racketsport som är en blandning av bordtennis, badminton och tennis. Framför allt att ALLA kan spela tror Rasmus precis som Linda är en framgångsfaktor till att så många hittat till sporten.

– Vi kör på Racketcenter varje onsdag mellan 17.30-19.30 och det är bara anmäla sig och sedan komma förbi och prova på säger Rasmus. All info finns på vår hemsida https://www.korpen.se/korpentrollhattan/aktiviteter/pickleball/

Information Pickleball:
Pickleball är en kombination av tennis, badminton och bordtennis. I Pickleball så är man två eller fyra spelare som använder racket av trä eller kompositmaterial för att träffa en perforerad plastboll över nätet. Vad gäller planens mått och utformning så påminner den om badminton. Vad gäller reglerna så påminner de om reglerna för tennis. Idrotten har sitt ursprung från 1960-talet i USA. Matcherna spelas till elva poäng.

Historien om Pickleball
Pickleball uppfanns år 1965 på Bainbridge Island i Washington. Det var golfarna Joel Pritchard, Bill Bell och Barney McCallum som improviserade fram sporten pickleball genom att sänka ett badmintonnät och genom att tillverka padelracketar av plywood. År 1967 stod den första permanenta banan klar.

Pickleball idag
Pickleball är idag en av de snabbast växande idrotterna. Omfattningen av Pickleball i Sverige har precis tagit en ordentlig fart och antalet föreningar som startar Pickleballverksamhet ökar ständigt. Läs mer om Pickleball hos Svenska Pickleballförbundehär https://www.pickleballsweden.org/styrelse

Vi på Racketcenter är otroligt glada åt att Korpen Trollhättan förlagt sin träning hos oss och hoppas kunna bidra till att sporten ökar ännu mer i landet.

Patrik Duretic
Hallchef